Ilyenek ezek a srácok…

csv-sracok-es-a-csinos-lany

Egy sor kérdést tesznek fel nekik. Figyeld csak, mit válaszolnak! Nem csak azt tudják, mik akarnak lenni, és hogy miért. Azt is, mit akarnak, és mit NEM akarnak megtenni. És…

nézd mennyire változnak meg (ha egyáltalán változnak), ha egy csinos lányt bemutatnak nekik.

Ha pedig további inspiráló, gondolatébresztő és önbizalom stabilizáló írásokat, videókat szeretnél olvasni, nézni, itt találsz még párat: fb.me/CsodalatosVagy

Ha pedig tetszik ez a bejegyzés, lájkold, és oszd meg másokkal is!

csv-nyil-02


Nézz rá, milyen volt az elmúlt éved!

csv-xmas-2014-02-nezz-raA karácsonyi készülődés és a figyelmes napok után hamarosan itt van az év utolsó napja. Ilyenkor van úgy, hogy fogadalmat teszünk. Nem mindenki, és nem mindig. Ugyanakkor ez egy remek alkalom arra, hogy átgondoljuk, milyen év is áll mögöttünk.

Lehet, hogy te is leülsz egy pillanatra, és átnézed, mit tettél, mit nem tettél, mi volt jó, mi kevésbé, és előretekintve akár terveket is szőhetsz. Mi mindent szeretnél a 2015-ös évedben átélni? Mit szeretnél megvalósítani? Hová szeretnél eljutni? Kivel szeretnél több, kivel kevesebb időt tölteni? Miből szeretnél többet, és mi az, amiből egyáltalán nem?

Ha szeretnéd, hogy a 2015-ös éved (még) jobb legyen, mint az idei, akkor a januári programunk neked szól. Nézd meg, és ha tetszik, tarts velünk te is! >>


Az ünnepi készülődés margójára…

Ha ilyennek kell lennie, akkor
felejtsd el a karácsonyt
egyszer s mindenkorra!

…mert mi is ez a karácsony? Mit is ünneplünk ilyenkor? Tök jó, mert finomakat ehetünk, érezhetjük a fenyő és a gőzölgő beigli illatát az otthonunkban? Ajándékozhatunk? Meglepetést okozhatunk olyan embereknek, akik fontosak számunkra? Ha ez – ahogy mondani szokás – a szeretet ünnepe, akkor miért van az, hogy nem kevesen épp ezekben az napokban idegesebbek, feszültebbek, mint bármikor máskor?

Erről szólna a szeretet?!

Nem tudom, te hogy vagy vele, de sok embertől hallani, hogy ilyenkor a szokásos vásárlási idő gyakran a többszörösére duzzad és sorban állás közben fel tudnának robbanni. Nem ritkán hangosabban és ingerültebben kérdeznek és válaszolnak… és nem csak a boltban.

Különben is:

“Őrület a köbön, ami az ajándékozás körül folyik. Főleg, hogy még az utolsó pillanatban sem tudom, mi a szöszt adhatnék a páromnak, a gyerekeimnek, szüleimnek.”
– egy karácsonyi vásárló

Persze ez a vásárló szinte bárki lehetne. Bárki, akinek annyi teendője van egész évben, és főleg az év végén még arra sincs ideje, hogy “meghaljon”. Rengeteg a munka, őrületes a hajtás. Teljesen természetes, hogy ilyen körülmények között arra már tényleg nem jut ideje, hogy ráhangolódjon a karácsony hangulatára, és még meglepetéseken is törje a fejét. De most…

Kérlek, felejts el mindent, amit
eddig a karácsonyról hallottál!

…mindent, ami feszültségről, szól. De azt is, ami ezt mutatja, hogy ezen a pár napon legyünk igazán figyelmesek mindazokkal, akik fontosak számunkra. A karácsony nem arról szól, hogy most szeressünk, és máskor ezt nem tehetjük meg. Épp ellenkezőleg: ez egy figyelemfelhívás. Mondhatnánk úgy is: segélykiáltás.

A karácsony nem attól ünnepi, hogy most meghallgatjuk négyszáztizenötödször is a Wham!-től a “Last Christmas”-t, és beiglit majszolunk a feldíszített fenyőfa mellett. A karácsony sokkal inkább attól (lenne) ünnepi, hogy figyelünk arra, hogy a szeretet mennyire fontos, és ezt tovább visszük az év minden napjára. Nem a díszeket, a külsőségekben megjelenő pompát, hanem a figyelmességet, a kedvességet, a törődést, a nyílt és őszinte beszélgetést, amikor tényleg érdekel is, mit mond a másik. Ehhez ugye nem kell sem fenyő, sem ünnepi lakoma, de még bor és extra ajándék sem.

>>> Ez maga a különlegesség. <<<

csv-xmas-2014-01

Erről a figyelmességről, és a kommunikáció fontosságáról beszélünk majd évindító “Törj ki! Avagy hagyj el mindent, ami visszafog és csodás éved lesz!” c. programunkon.

Erről majd még többet is fogunk írni az elkövetkező napokban, de addig is

kívánjuk, hogy a az őszinte figyelmesség és törődés kerüljön leginkább a karácsonyi otthonokba, és maradjon ott az év többi napján is!


A NEHEZTELÉS LÁDIKÓJA, avagy mit, meddig és miért cipelsz?

Ma reggel korán keltem, szétnéztem régi jegyzeteim között, és az alábbi történetet találtam. Évek óta ott porosodik a gépemen, de most itt van a remek alkalom, megosztom itt a blogon is. Sajnos azt nem jegyeztem fel, hogy honnan, kitől kaptam. Remélem, ettől függetlenül hasznos lesz számodra is.

csv-nehezteles-ladikoja

“Egy tanár, minden diákjának azt a feladatot adta fel a következő hétre, hogy vegyenek egy karton dobozt és az elkövetkező héten minden egyes személyért aki bosszúságot okoz nekik, akiket nem szívlelnek és akiknek nem tudnak megbocsátani, tegyenek be a ládikóba egy barackot, melyre tegyenek egy címkét is az illető személy nevével. Egy héten keresztül ezt a ládikót a hallgatóknak magukkal kellett cipelniük állandóan, otthonukba, az autójukba, az órákra, még éjszaka is ágyuk mellé kellett helyezniük azt.A hallgatóknak szórakoztatónak tűnt az elején a feladat és mindannyian buzgón írták a neveket, melyek gyermekkoruktól kezdve eszükbe ötlöttek. Ezután, lassan-lassan, amint múltak a napok, a hallgatók újabb neveket írtak a listára, olyan emberek neveit akikkel naponta találkoztak és úgy tűnt, megbocsáthatatlanul viselkedtek velük szemben… Feltűnt nekik időközben, hogy a ládikó egyre súlyosabbá válik. A hét elején beletett barackok kezdtek ragacsos masszává rothadni, elviselhetetlen bűzt árasztva és a rothadás gyorsan átterjedt a többi barackra is.

Nehéz problémát okozott az is, hogy kötelesek voltak állandóan magukkal hordani ezt, vigyázzanak arra, nehogy az üzletekben, az autóbuszban, az étteremben, találkozón, ebédlőben, fürdőben felejtsék azt, főképp mert minden egyes hallgató neve és lakcíme valamint a kísérlet témája rá volt írva a ládikóra. Ráadásul, a karton doboz is kellett szétbomlani, siralmas állapotba kerülve: nehezen cipelve súlyos terhét.Mindannyian gyorsan és világosan megértették a leckét, amit a tanár megpróbált elmagyarázni nekik a hét végén, vagyis, annak a ládikónak a súlya, amit egy héten keresztül magukkal cipeltek, csupán a magunkkal cipelt lelki nehézség súlyát képviseli, akkor amikor gyűlöletet, irigységet, más személyek iránti megvetést cipelünk magunkban. Gyakran azt hisszük, hogy kegyelmet gyakorolunk másoknak megbocsátva. A valóságban azonban, ez a legnagyobb szívesség, amit önmagunknak tehetünk!”


A Csodálatos Vagy! programban megbocsátásról, annak fontosságáról is hallhatsz, tanulhatsz. Ha eddig még nem jelentkeztél volna, kattints ide, és tarts velünk Te is!

Ha pedig tetszik ez a bejegyzés, lájkold, és oszd meg másokkal is!

csv-nyil-02


Ennyi az egész!

csv-egyszeru-igazsagok

“Minden, amire szükségünk lehet a sikeres, boldog és gyönyörű élethez, egyszerű, alapfokú igazságok felismerése és alkalmazása.” – James Allen

Ez olyan jó idézet.
És tényleg csak ennyiről van szó.
De…
tudod, mik ezek az egyszerű igazságok?
Tudod, mi az, amit érdemes felismerni és alkalmazni?

>>> Kattints ide, és írd meg, te miket fedeztél már fel! <<<

Ha pedig további inspiráló, elgondolkodtató és önbizalom stabilizáló írásokat, videókat szeretnél olvasni, nézni, itt találsz még párat: fb.me/CsodalatosVagy

Ha pedig tetszik ez a bejegyzés, lájkold, és oszd meg másokkal is!

csv-nyil-02


Az vagy magadtól is?

csv-az-vagy-magadtol-is

“Ha élvezed az életed, ha őszinte vagy és felfedezted ki is vagy te, akkor nem a környezeted, vagy más ember tesz boldoggá. Az vagy magadtól is.”

Mit gondolsz erről? –>

A) egyetértek vele
B) fogalmam sincs
C) ez nagy hülyeség

Írd meg a véleményed. Ha könnyebb, írd csak a betűjelet. KLIKK!

Ha pedig további inspiráló, elgondolkodtató és önbizalom stabilizáló írásokat, videókat szeretnél olvasni, nézni, itt találsz még párat: fb.me/CsodalatosVagy

Ha pedig tetszik ez a bejegyzés, lájkold, és oszd meg másokkal is!

csv-nyil-02


A benned rejlő tölgyfa

csv-makk-tolgyfa-benned-is-megvan-minden

“Mint ahogy már egyetlen makkban is ott rejtőzik a nagy tölgyfa, épp így fogantatásod pillanatától benned is megvan minden ahhoz, hogy sikeres és boldog életet élő érett felnőtté válj.” – Carl Bora

Tegnap ígértem, hogy ma délben lehull a lepel…
Tudom!
Mégis egy pici türelmet kérek még.
Csak néhány napot… hogy aztán a benned rejlő tölgyfa tényleg kihajtson, viruljon.
Két hét múlva szerdán, igen, október 29-én elmondom, bemutatom mi is az, amit az elmúlt hetek, hónapok előkészítő munkája előzött meg, ami – reményeim szerint – segítségedre lesz, főleg akkor, ha most ÚGY ÉRZED MAGAD, mintha egyszerre taposnád a gázpedált és a féket is, ott dübörög a príma motor, tele erővel (képességekkel)… de nem haladsz, vagy nem olyan tempóban, mint ahogyan szeretnéd. Vagyis ha a kvalitásaidat még nem ismerte el sem a környezeted, de talán még te magad sem tudod, mi minden rejtőzik benned.

De addig is további inspiráló, elgondolkodtató és önbizalom stabilizáló írásokat, videókat találsz itt: fb.me/CsodalatosVagy

Ha pedig tetszik ez a bejegyzés, lájkold, és oszd meg másokkal is!

csv-nyil-02


Nem az a csoda…

csv-nem-az-a-csoda-ha-sikert-ersz-el

“Nem az a csoda, ha sikert érsz el, hanem az a megdöbbentő, ha nem.” – Klopfer Csaba

Igazán meglepő, hogy a kisgyerekek megtanulnak járni, kanállal enni, beszélni. Sikert sikerre halmoznak. Ennek ellenére mégis túl sok felnőtt élete – saját bevallásuk szerint – tele van keserű kudarccal.

Ez nem jó sem nekik, sem a környezetüknek. Ezért úgy döntöttünk, hogy adunk egy jó nagy adag segítséget… HOLNAP délben jövünk a részletekkel!

De addig is további inspiráló, elgondolkodtató és önbizalom stabilizáló írásokat, videókat találsz itt: fb.me/CsodalatosVagy

Ha pedig tetszik ez a bejegyzés, lájkold, és oszd meg másokkal is!

csv-nyil-02