A béke megbocsátással található meg

“Te, aki békét akarsz, csak a teljes megbocsátás átlal leled meg azt.” – A Course in Miracles

Sokan keresik a békét, meg a harmóniát. Szinte mindenki arra törekszik, hogy boldog legyen. Viszont biztosan találkoztál már olyanokkal, akik valakire, valakikre neheztelnek, dühösek, ellenségesek. Az agresszió, a vádaskodás, a harag… mind olyan gondolati mintára épülő érzelmi állapot, mely nem akadályozza, hogy a békét megtapasztald. És ez akkor is így lesz, ha a munkádban szeretnél jobb eredményeket elérni, több pénzt szerezni, vagy a magánéletedben szeretnél átélni nagyobb harmóniát, több szenvedélyt.

Hol kezd a megbocsátást?

Ez egy nagyon rafinált kérdés. Hiszen azt igazán könnyű észrevenni, ha valakire dühös vagy, mert ő elkövetett ellened valamit. De mi van veled? Milyen szemmel nézel önmagadra? Szüleidre?

Ez a két terület, amivel érdemes kezdened. Keresd meg mindazt, amiért neheztelsz szüleidre, és ha ez megvan, mondd ki hangosan (vagy írd le egy papírlapra), hogy „Megbocsátok neked (vagy nektek) ezért.” És ezt csináld meg lehetőleg az összes vélt (mert valós biztosan nincs, ha mégis, akkor azzal is) sérelemmel.

A másik meg te magad vagy. Nézd át eddigi életed, és mindent, amiért haragszol önmagadra, minden hibát, amit eddig nem tudtál elfogadni, próbáld meg olyan szemmel nézni, hogy te „Csodálatos Vagy!”, és mint ilyen megbocsáthatod önmagadnak ezt is, meg azt is. Ezeket is mondd ki, vagy írd le! (Legjobb, ha ki is mondod, le is írod.)

Bízom benne, hogy ezt megteszed, de ha mégsem, kérlek, legalább iratkozz fel a Napi Inspirációkra, ahol további, könnyen alkalmazható gyakorlati ötletekkel segítünk téged is abban, hogy egyre jobban érezd magad a bőrödben. Tovább


[fblike]