Oldal kiválasztása

baratok

Neked is szükséged van barátokra. De nehogy azt hidd, hogy azért, hogy boldog legyél! Ha ezért keresed mások társaságát, akkor kihasználod őket, és csak érdekből vagy velük.A barátok nem erre valók.

A barátokra azért van szükséged, hogy tanulj tőlük. Meg azért is, hogy élményeidet megoszthasd velük. Mert tudod: az öröm mit sem ér, ha nem osztod meg. Csak megosztva értékes igazán.

A barátaiddal megoszthatod.

Barátaidra azért van még szükséged, hogy egységet alkossatok. Egy olyan csapatot, ami sokkal többre képes – több jót tud megalkotni, létrehozni és megosztani más emberekkel és csoportokkal -, mint külön-külön a barátaid és te.

De ne feledd a barátokat nem kell keresned. A barátok ott vannak körülötted. Ez olyan, mint a puzzle: amikor rálelsz, az olyan, mint amikor egy darabka a helyére kerül. Nem kell majd mentegetőznöd, nem kell trükköznöd. Lehet vele nyílt és őszinte. Ez a kapcsolat csak így működhet. Máskülönben széttörik. Darabjaira.

De ne feledd azt sem, hogy legfeljebb annyira lehetsz barátaiddal őszinte, amilyen őszinte életet élsz te magad, annyira tudsz nyílt és egyenes lenni, amennyire őszinte vagy önmagadhoz.

Tehát szükséged van barátokra. És a legjobb amit megtehetsz értük, ha rendezed a viszonyodat magaddal. (…)”

– Carl Bora, Nőj föl, Fiam! (Grow up, my Son!)

További hasznos, inspiráló és gondolatébresztő írásokat, kérdéseket és képeket találsz az alábbi linken.

Kattints ide és inspiráld magad!


A kép forrása: inspirationfeed.com