Oldal kiválasztása

Ne keményen dolgozz, dolgozz intelligensen! A kép forrása: http://t7.hu/yoc

“Ne keményen dolgozz, dolgozz intelligensen!”

Vannak, akik szinte mazochistaként, éjt nappallá téve dolgoznak… végkimerülésig. Becsületesen. (Vagy nem, de ez más kérdés.) Erről mindig az a történet jut eszembe, amikor a a kanadai favágók új, sztár favágót vettek fel, aki első nap 20 fát vág ki, miközben a többiek kettőt, hármat. Fellelkesül a főnök: – Tényleg sztár favágót találtunk! Másnap is sikerült 18-at kivágni, majd 15-öt, 10-et, ötöt, végül egy hét múlva már csak egyet. A főnök behívatta, hogy megtudja, mi a gond: – Olyan jól kezdtél nálunk, most pedig… A favágó közbeszól: – Mi mást tehetnék. Nagyon keményen dolgozom, mégsem tudok több fát kivágni. A főnök közben elkérte a fejszéjét, és felkiáltott: – Hogy is tudnál ilyen eszközzel! Hiszen a fejszéd teljesen kicsorbult, tompa. Miért nem élezed meg? A favágó erre: – Hogyan élezhetném?! Nem állhatok meg, mert keményen kell dolgoznom…*

Bizony velünk is elő-előfordul, hogy annyira belemerülünk a napi hajtásba, hogy elfelejtjük megélezni a “fejszénket”. Nem pihenjük ki magunkat, nem vizsgáljuk felül a céljainkat, illetve a napi cselekedeteinket, hogy azok a céljaink felé visznek-e. Nem építjük a személyes kapcsolatainkat, nem keressük fel a régi vevőinket, nem törődünk egészségünkkel, megtakarításainkkal, felemésztjük szabadidőnket…

Ha van célod, dolgozz azon! Segíteni fog. De dolgozz inkább magadon, mert igen kellemetlen arra ébredni egy reggel, hogy kiderül, te magad vagy a szűk keresztmetszet, és a legnagyobb szabotőr a célod felé vezető úton.

Nyugi, nem te vagy az egyetlen, aki átmegy ezen. Épp ezért, inkább légy intelligens és kreatív, dolgozz keményen, ha szükséges, de nyugodtan bíráld ezt felül. Ha inspirált vagy, ha fűt a belső tűz, gyorsabban fogsz haladni is. Viszont (ahogy a fenti képen is látszik) időnként meg kell állni, s ilyenkor tűnhet úgy, hogy a többiek keményen melóznak, te meg csak lógatod a lábad, de ha tényleg a célodon (és/vagy önmagadon) dolgozol (farigcsálsz), gyorsabban fogsz haladni.

A Napi Inspirációkat is azért hoztuk létre, hogy napi rendszerességgel inspirálódj, újra és újra irányba állítsd magad, hogy gyorsabban haladhass. Ha még nem iratkoztál volna fel, ha még nem kapod e-mail postafiókodba az ösztönző, önbizalom növelő és gondolatébresztő írásainkat, akkor kattints IDE!


[fblike]


* Forrás: MarketingCommando – Marketing Tervezési Szisztémák (www.marketingcommando.hu)